Ellin Carsta

A világ folyamatosan változik, amihez muszáj bizonyos szinten alkalmazkodnunk, különben teljesen elveszünk a történések mentén.

Néhány évszázad távlatából teljesen más kép köszönt ránk. A társadalmi berendezkedések a modern korban már lényegesen gyorsabban alakulnak át, de ez az internet előtt egy jóval lassabb folyamat volt. A mai fiatalok már a szüleik felfogását sem feltétlenül tudják megérteni, annyira eltérnek az egyes generációk gondolatvilágai egymástól. Ellin Carsta egyedi írása bár sokaktól távol áll a fentebb említettek fényében, de mégis sok izgalmat rejt. A Hansen család története biztosan sokakat magával fog ragadni, még akkor is, ha egy eleve régmúlt korban játszódik és eltérő dinamikája van a mostani léthez képest. Ellin Carsta nagysikerű családregényének a második része az Új idők onnan folytatódik, ahol az előző fejezet abbamaradt.

A 19-ik század vége, az afrikai kakaókereskedelem korszaka, valamint egy fiatal nő dilemmája, ami közel sem annyira egyszerű, mint gondolnánk.

A szerelem nem az egyetlen dolog, ami ekkoriban kétségeket és akadályokat szült, ugyanis a vezetői szerepvállalás koránt sem volt annyira megszokott egy fiatal hölgy esetében, mint manapság. Ellin Carsta szépen építi fel regényében a történéseket és igyekszik nagy figyelmet fordítani a részletekre, hogy megfelelő érzelmi töltettel adja át az eseményeket. A modern, dinamikusan változó világban valamilyen formában, de megnyugtató lehet elmélyedni azon korok élményeiben, ami teljesen más érzéseket szült. Ellin Carsta elkalauzol bennünket agy kiváló utazás keretében, hogy a múlt egy bizonyos része megelevenedhessen előttünk és tanuljunk abból.