gyümölcsmagozó

Végre itt a nyár és újra előtérbe kerül a különféle gyümölcsök bedolgozásának lehetősége. Az évszázadok során rengeteg eljárás kidolgozása valósult meg, amik révén kellő gyorsasággal és nagy hatékonysággal oldható meg a különféle termékek készítése. A gyümölcsmagozó ugyanakkor egy újfajta technikai fejlesztés, amivel felgyorsítható a kivitelezés.

Természetesen gyümölcs és gyümölcs között bőven van különbség. Itt van például a barack, aminek egyetlen nagy központi magja van, amit viszonylag egyszerűen el lehet távolítani, főként a magvaváló típusoknál. Hasonló a cseresznye és meggy, de itt a probléma, ami miatt a gyümölcsmagozó hatékony segítséget kínál az általában a kis méretből adódó szaporátlan bedolgozás. A gépi háttérrel azonban jelentően lerövidíthető a feladat. Na de mégis miért kell megszabadítani a termést annak nem kívánt részétől? Többnyire azért, mert így van mód kellően ízletes és lédús masszát elérni.

Legyen cél a cefre, ivólé vagy éppen nektár, lekvár készítése a gyümölcsmagozó alapos segítséget kínál, amit kár lenne veszni hagyni. Amikor kis mennyiségekről van szó, akkor az ember többnyire bele veti magát a magolás aprólékos folyamtába. Ha viszont többet szeretnénk néhány üveg végterméknél, akkor érdemes ezt a befektetést választani. A gyümölcsmagozó a szárat és a csumát is kiszűri, így ami átjut a rostán az valóban a rostokban és lében gazdag alapanyag, amiből már eredményesen dolgozhatunk. A savallotartaly.hu weboldalon közelebbről is megismerhetjük az egyedi berendezéseket, amikkel öröm lesz dolgozni.