Az építőipar területén a purhab használata igen fontos, ráadásul szinte minden területen használják, ugyanis egyszerre több funkciót is ellát. A purhab nem csak kiváló tömítő, de igen erős ragasztóhatással is bír, ráadásul még hang-, és hőszigetelő is, mondhatnám, hogy 4:1-ben.

Az építőiparszámos területén használják, de a leginkább nyílászárok behelyezésére, rések/ üregek tömítésére, szigetelések tömítésére, csőáttörések tömítésére, valamint akusztikai szigetelő rétegkén szokták használni. A nyílászárók beépítésénél a leginkább közkedvelt, ugyanis ezzel nem csak rögzíteni tudják azokat, de a behelyezés után nem maradnak üres rések, valamint megkötés után már csak csiszolni, vakolni, és festeni szükséges a purhabot, Ennek az anyagnak a segítségével kiváltható akár két másik anyag is, ráadásul felhasználása is igen egyszerű.

A purhab levegővel érintkezve többszörösére duzzad, és az így keletkezett vastag anyagnak köszönhetően válik a purhab jó tömítő, ragasztó és hő-, és hangszigetelő anyaggá.

A purhab kül-, és beltéren egyaránt használható, száradás után csiszolható, formázható, vakolható, valamint festhető. Szinte minden építőipari felülethen használható, kivéve a PP és a PE.

Ezt a tömítőanyagot szinte bármelyik iparcikk-boltban elérhető, legyen az akár egy festékbolt, barkácsüzlet, szerelvénybolt, vas-műszaki bolt, de még a nagyobb áruházakban és az építőanyag telepeken is kapható. Ma már egyre több cégnek van webes oldala, ahonnan akár megrendelhetőek a termékek, ráadásul nagyon jó leírás és felhasználási javaslat is elérhető.