elektromos motorElektromos motor

Az elektromos járművek az elmúlt évek során nagymértékű közkedveltségre tettek szert, így ma már számos városi környezetben alapvető eszközöknek számítanak a közlekedésben. Ezen járművek szívében az elektromos motor „dobog”, aminek – tekintve a műszaki jegyeit – számos előnye van, a hagyományos belső égésű motorokhoz képest. Mi tesz egy elektromos robogót a piac legjobbjává? Lássuk azokat az előnyöket, amelyek az elektromos motor rendszeres használatával járnak, illetve azokat a tulajdonságokat, amelyek megkülönböztetik a jó elektromos robogót a legjobbtól! Nem kell ahhoz a téma szakértőjének lennünk, hogy tudjuk, az elektromos motorok nem bocsátanak ki káros anyagokat a környezetbe.

Az esetükben nem beszélhetünk CO2 kibocsátásról, így a légszennyezés redukálódik és a városi levegő minősége is javul. Ha a városi közlekedést vesszük alapul, kijelenthető, hogy az elektromos motorok hatékonysága általában sokkal magasabb, mint a belső égésű motoroké. Kevesebb energiát veszítenek el hő formájában, és közvetlenül alakítják át az elektromos energiát mechanikai mozgássá. Bár az elektromos robogók kezdeti beszerzési ára magasabb lehet, de hosszútávon garantáltan olcsóbb az üzemeltetésük.

Az elektromosság általában olcsóbb, mint a benzin és az elektromos motorok karbantartási költségei is alacsonyabbak. Az elektromos kétkerekűek, ezen belül is a jármű, ami a legjobb elektromos robogó megtisztelő titulusára pályázik, sokkal csendesebben működnek, ami csökkenti a városi zajszennyezést és kellemesebbé teszi az utazást. A legjobb elektromos robogónak képesnek kell lennie a megfelelő távolságot megtenni egyetlen töltéssel. Ezen kívül, gyorsan tölthetőnek kell lennie, hogy a tulajdonosaik könnyen használhassák a mindennapi életben.

Az elektromos elven működő robogók valóban nem arról híresek, hogy az autópályákon száguldoznának, egy erős, jó anyagminőségű motorral rendelkező robogó biztonságosabbá teheti az utazást, mivel gyorsan tud reagálni a váratlan közlekedési helyzetekre. Az elektromos motornak stabilnak és jól kiegyensúlyozottnak kell lennie, kényelmes üléssel és ergonomikus kialakítással, hogy a sofőr és az utasa is kényelmesen érezze magát. A legjobb elektromos robogóknak rendelkezniük kell a legmodernebb biztonsági funkciókkal, mint például az ABS fékrendszer és a LED világítás. Végül pedig, a legjobb elektromos robogónak könnyen kezelhetőnek kell lennie, akár a kezdőknek is. A könnyű manőverezhetőség, stabilitás ugyanis jelentős mértékben növeli a felhasználói élményt.