bitumenes aljzat szigetelés

A nem kívánt nedvesség gyakran ott üti fel a fejét, ahol arra egyáltalán nincs szükség. Ennek megelőzésére nyílik mód, de az plusz költséget jelent a bitumenes aljzat szigetelés formájában. Ez azonban korántsem kidobott pénz, hanem gyorsan megtérülő befektetés. Bár régen még nem léteztek ilyen technikai megoldások, de ahogy fejlődött az építőipar, úgy rendre jelentek meg az újabb anyagok, amikkel a hatásfok volt javítható.

A beton elemek önmagukban nem képesek visszatartani a nedvességet, mivel sajátos szerkezetükben annak lassú áramlására lehetőség nyílik. A bitumenes aljzat szigetelés azonban úgy lett létrehozva, hogy képes legyen kizárni a szivárgást minden oldalról. Erkélyek, lapos tetők, falak és természetesen padlózatoknál ugyanúgy alkalmazható. Előfeltétele a leterítésnek az alapos kelősítés, ami lezárja a pórusokat és a kisebb repedések tömítését elvégzi. Majd erre történik meg a bitumenes aljzat szigetelés leterítése átlapolással, hogy a víznek esélye sem legyen rést találni.

Ahol fokozott a kitettség ott több rétegre van szükség, amit újabb kelősítés követel meg. Az alsó kelősített réteg és a lapok összeolvasztását egy lánghegesztés keretében oldják meg a szakemberek. A bitumenes aljzat szigetelés megköveteli a precizitást. Érdemes erre figyelmet és időt szánni, mert csak így várható el a tökéletes végeredmény, ami évtizedeken át kitart és gátat szab a nedvesség megjelenésének. A hun.sika.com weboldalon megtalálhatók a kiváló alapanyagok, valamint a pontos lerakási technológia, amit követve a kívánt hatás sem marad el.